Jeugd

Drie jeugdafstanden en een kinderfestijn

Dit jaar zijn er voor het eerst drie jeugdlopen.
Voor de jongste jeugd t/m 7 jaar is er de loop van 750 meter, kinderen van 8, 9 en 10 jaar lopen 1923 meter en de oudere kinderen 11 t/m 15 jaar lopen 3250 meter. In een lagere categorie inschrijven mag, maar dan kom je niet in aanmerking voor een beker. Wel krijgt iedere deelnemer natuurlijk een medaille.
Voor alle details zie hier

Ook voor het eerst: ons kinderfestijn!
Tijdens de 8 en 15 km-lopen is er een kinderfestijn voor de kinderen van deelnemende ouders èn voor de kinderen die mee hebben gedaan aan de jeugdloop. Diverse atletiekonderdelen worden laagdrempelig aangeboden door ervaren trainers van AV ´23. Uiteraard ontbreken limonade en een ijsje niet! Het kinderfestijn start om 10.30 uur en eindigt om 12.15 uur.  
 
Kinderen worden ingedeeld op basis van leeftijd en ze mogen aangeven bij welk vriendje of vriendinnetje ze in de groep willen. De groepen bestaan uit maximaal 15 kinderen en hebben een vaste begeleider.  Uiteraard mogen de kinderen voor 12.15 uur worden opgehaald, maar altijd alleen middels afmelding bij de begeleider. 
Er is een maximum aantal kinderen wat mee kan doen, dus meld je op tijd aan! Uiterlijk op zaterdag 24 maart sluit de inschrijving. Daarna wordt er een bevestiging van deelname verstuurd, en laten we weten in welke groepen de kinderen zijn ingedeeld.
 
Voor de kinderen die mee hebben gedaan aan één van de jeugdlopen is deelname gratis. Voor kinderen die niet mee hebben gedaan kost het festijn €2,50, te voldoen via pin in de kantine op 8 april. Dan kun je dus net zo goed meelopen… En dat kan ook echt, want voor alle kinderen is er een geschikte loop. De jongste deelnemer is 4 jaar!
Via deze link kun je je inschrijven: inschrijven kinderfestijn nescioloop.