Parcours 15 km

Start op de Radioweg, nabij de atletiekbaan van AV’23 op sportpark Middenmeer. Vandaar gaat het eerst richting het Sciencepark. Hier staan de bètafaculteiten van de Universiteit van Amsterdam. Je komt langs SARA waar de supercomputers staan, en langs Ams-IX, een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Hiertegenover vind je ook Polder, één van de leukste café-restaurants van de regio.

Vanaf het Sciencepark gaan we omhoog de Ringdijk op die rond de Watergraafsmeer ligt en die onderdeel is van het Ecolint, de ecologische verbindingszone tussen oost- en west-Amsterdam. Hier komen veel amfibieën, ringslangen en zoogdieren zoals wezels, vossen, reeën en vleermuizen voor. Misschien zien we er een paar.

Nadat we onder de A10 doorgelopen zijn bereiken we de Nesciobrug: de langste fiets- en voetgangersbrug van Nederland. Hij verbindt Amsterdam met IJburg. De lange lus omhoog is een schitterende uitdaging voor de echte loper omdat er over een lengte van 400 meter een kleine 20 hoogtemeters moet worden overbrugd.

Het parcours gaat nu linksom, onder de opgang van de Nesciobrug door en langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Het pad buigt af, waardoor we langs de Derde Diem komen en om Fort Diemerdam heen lopen, waar een waterpost te vinden zal zijn.

Terug gaan we door het Diemerpark, in deze periode op zijn mooist met veel lentebloemen. Het hele jaar door zijn er hier trouwens veel vogels en andere dieren. Uiteindelijk komen we weer bij de Nesciobrug aan en gaan terug langs dezelfde route: Ringdijk, Sciencepark, Sportpark Middenmeer en finishen op de baan.

Klik hier om de route via relive te verkennen.