Parcours 8 km

Start op de Radioweg, nabij de atletiekbaan van AV’23 op sportpark Middenmeer. Vandaar gaat het eerst richting het Sciencepark. Hier staan de bètafaculteiten van de Universiteit van Amsterdam. Je komt langs SARA waar de supercomputers staan, en langs Ams-IX, een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Hiertegenover vind je ook Polder, één van de leukste café-restaurants van de regio.

Vanaf het Sciencepark gaan we omhoog de Ringdijk op die rond de Watergraafsmeer ligt en die onderdeel is van het Ecolint, de ecologische verbindingszone tussen oost- en west-Amsterdam. Hier komen veel amfibieën, ringslangen en zoogdieren zoals wezels, vossen, reeën en vleermuizen voor. Misschien zien we er een paar.

Nadat we onder de A10 doorgelopen zijn bereiken we de Nesciobrug: de langste fiets- en voetgangersbrug van Nederland. Hij verbindt Amsterdam met IJburg. De lange lus omhoog is een schitterende uitdaging voor de echte loper omdat er over een lengte van 400 meter een kleine 20 hoogtemeters moet worden overbrugd.

Het parcours gaat nu door het Diemerpark, waar vlak voor de sportvelden op het Dick Hilleniuspad het keerpunt is en de lopers opnieuw de brug opgaan. Daarna keren we via het Science Park, terug naar de baan van AV’23.