Verslag 19e editie

19e editie Nescioloop druk bezocht

Klaar voor de start!

Afgelopen zondag was de 19e editie van de Nescioloop georganiseerd door atletiekclub AV’23. De start en finish was op sportpark Voorland/Middenmeer en het parcours liep o.a. door Diemen, het Diemerpark en natuurlijk over de iconische Nesciobrug.

Er waren bijna 700 inschrijvingen voor de 8 km, 15 km en de jeugdlopen van 750 en 1.923 meter. Het aantal deelnemers lag hiermee een kwart hoger dan vorig jaar. Het heerlijk zonnige weer, en het vorig jaar gewijzigde parcours, hebben hier ongetwijfeld aan bijgedragen. De organisatie kijkt terug op een prachtige wedstrijd met veel enthousiaste deelnemers die wel de strijd aan moesten met de pittige wind op de terugweg.

Bij de 8 km kwam Martijn Poulus net onder het half uur als eerste over de finish. Bij de vrouwen was het Elise Blad die na 35 minuten als eerste binnen was. Bij de lange afstand van 15 km kwam Tamara Harte als eerste over de streep in iets meer dan 1 uur en 7 minuten. Bij de heren was het AV’23 atleet Guus Reurink die iets meer dan 50 minuten nodig had om weer terug te keren op de atletiekbaan.

Aan de Nescioloop is een goed doel verbonden, namelijk het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam. In totaal is er door de deelnemers € 1.213 gedoneerd om kinderen te kunnen laten sporten.

De Nescioloop werd mede mogelijk gemaakt door ongeveer 100 vrijwilligers en officials, de sponsoren Run2day, Brooks en Daarom Diemen. Verder droeg de Gemeente Amsterdam bij via een subsidie om een deel van de kosten te dekken.