Tim Veldt verricht de start van de Nescioloop

Namens het Jeugdsportfonds is Tim Veldt (4-voudig Olympiër, meervoudig WK-medaillewinnaar en Nederlands Kampioen) bij de start van de Nescioloop aanwezig.

Waarom zet Tim zich in voor het Jeugdsportfonds?

“Sporten vind ik het mooiste wat er is. Op jonge leeftijd koos ik voor atletiek, later voor wielrennen. Nu ik mijn carrière als profwielrenner heb beëindigd geniet ik van de vrijheid die ik heb om andere sporten te proberen zoals squash, golf, hardlopen, zwemmen en skiën, ik vind het allemaal prachtig! Ik gun iedereen de mogelijkheid om een leuke sport te kunnen kiezen en vind dat je met sport op jonge leeftijd moet kunnen beginnen. Om die reden zet ik me graag in voor het Jeugdsportfonds Amsterdam.”

Bij de inschrijving kun je doneren maar je kunt ook kinderen een kans geven door intermediair te worden!

Kinderen worden aangedragen bij het Jeugdsportfonds door een intermediair. Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Ziet u in uw werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om te sporten? Word dan intermediair. U hoeft zich slechts één keer aan te melden om als intermediair een aanvraag te kunnen indienen. Wanneer u zich via ons aanvraagsysteem heeft aangemeld, wordt uw aanmelding door Jeugdsportfonds Amsterdam beoordeeld. Vervolgens ontvangt u een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. Als u als intermediair erkend wordt, kunt u simpelweg online uw aanvraag om een bijdrage indienen. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt de contributie direct aan de sportclub waar het kind wil sporten, overgemaakt.